FAQS

Hoe duurzaam is shrtfabrk.nl?
Heel duurzaam ;) want de shirts zijn gemaakt van biologische katoen, geplukt door boeren en tot garen gemaakt door mensen die een fatsoenlijk loon krijgen en in goede omstandigheden werken. We maken geen grote voorraden van shirts die als ze niet worden verkocht (zoals bijzondere maten) moeten worden opgekocht en uiteindelijk niet gedragen worden. Zelfs de inkt van onze bedrukkingen is groen (niet letterlijk) want zonder vervuilende stoffen gemaakt. We hebben de certificaten van de shirts op deze pagina verzameld zodat je het zelf kunt zien.

 

Wie zijn jullie eigenlijk?
SHRT FABRK is een idee van Judith van southparc.digital; eerste bedoeld om te testen maar al snel een nieuw manier om een oude liefde op te pakken: ontwerpen van dessins en designs. Maar dan modern: shirts gemaakt van duurzame katoen, biologisch, fatsoenlijke werkomstandigheden enzovoort. Maar ook: gedrukt op bestelling dus geen overtollige voorraden, geen overproductie of uitverkoop. En altijd voorzien van opdruk (meestal aan 2 kanten) die gebaseerd is op trends uit de modewereld; de kleuren van het komende seizoen en de trends die je binnenkort ziet verschijnen.

Waar komt de naam vandaan?
Het is een twist op T-shirt fabriek; we zochten naar een naam die aangeeft dat we zelf de t-shirts bedenken en niet ergens inkopen.

Ik ben niet tevreden over de kwaliteit van mijn aankoop. Wat kan ik doen?
Als er iets mis is met je product is dat heel vervelend en we zullen ons best doen om het op te lossen. Stuur een mail naar info@shrtfabrk.nl met een omschrijving en liefst een foto van je klacht en we doen ons best om het voor je te regelen.

Hoe kan ik mij aanmelden voor de nieuwsbrief?
Aanmelden gaat op de site: vul je naam en email in en je staat genoteerd.

Hoe kan ik me afmelden voor de nieuwsbrief
Afmelden kan via de emails die je van ons krijgt; onderin staat een uitschrijf-link.

Wat gebeurt er met mijn gegevens als ik die invul?
Al je gegevens worden alleen gebruikt voor de afhandeling van de aankoop en om je te informeren over nieuwe collecties of bijzondere acties. We hebben een privacy reglement dat je via deze link vindt.

Heb ik een account nodig om een bestelling te plaatsen?
Nee dat is niet nodig meer wel handig.

Waarom is een account handig?
Sommige voordelen krijg je met een account, zo krijg je als eerste de nieuwe collecties te zien en ook limited editions worden eerst met vaste accounts gedeeld. 

Ik kan een bepaald t-shirt niet vinden op de site, wat kan ik doen?
Mail ons! Niet alle shirts blijven altijd leverbaar, soms zijn er (genummerde) limited editions en soms is een seizoen niet meer actueel. Maar als je mailt naar info@shrtfabrk.nl dan kijkt Sophie wat ze voor je kan doen.

Hoe weet ik welke maat het beste bij mij past?
De maten vallen goed (niet groot of klein) en wat je gewend bent bij andere Europese merken. De afmetingen hoogte en breedte staan vermeld bij de producten dus je kunt het voor bestellen eenvoudig meten en vergelijken met een shirt dat in je eigen kast hangt.

Welke garantie biedt u op uw producten?
De shirts hebben een garantie van 1 jaar op productiefouten maar we kijken natuurlijk wel of ze goed behandeld zijn; in alle gevallen zorgen we dat je tevreden bent.

Hoe zorg ik ervoor dat de shirts lang meegaan?
Was op 40º en niet in de droger. Strijk voorzichtig op een lage temperatuur en let op dat de voor en de achterkant (meestal) een eigen print hebben dus zorg dat je die strijkt zonder dat ze elkaar raken, dus bijvoorbeeld op een mouwenplankje.

Ik wil iets bestellen, wat nu?
Kies je product uit de collecties, klik op de afbeelding en op de productpagina kies je de kleur (de beschikbare kleuren horen bij de ontwerpen) en je maat. Let op, er is een mannen/unisex en een getailleerde (dames)versie van veel modellen maar niet allemaal.

Heb ik een account nodig om een bestelling te plaatsen?
Nee dat is niet nodig meer wel handig.

Er ontbreekt een artikel in mijn pakket. Ontvang ik deze nog?
We sturen onze shirts altijd direct op en als je er twee besteld worden ze altijd direct samen verstuurd dus eigenlijk kan er niets fout gaan. Mocht dat toch gebeuren dan is een mailtje naar info@shrtfabrk.nl voldoende en we lossen het op. 

Ik heb een verkeerd artikel ontvangen. Hoe kom ik aan het juiste artikel?
Dat is heel vervelend maar we lossen het op! Als er iets mis is met je product is dat heel vervelend en we zullen ons best doen om het supersnel op te lossen. Stuur een mail naar info@shrtfabrk.nl met een omschrijving en liefst een foto van je klacht en we zorgen voor een oplossing.

Ik heb mijn bestelling beschadigd/vuil ontvangen. Hoe lossen jullie dit op?
Als er iets mis is met je product is dat heel vervelend en we zullen ons best doen om het supersnel op te lossen. Stuur een mail naar info@shrtfabrk.nl met een omschrijving en liefst een foto van je klacht en we zorgen voor een oplossing.

Kan ik mijn bestelling wijzigen of annuleren?
Ja dat kan tot dat je bestelling in productie is, dus als je ziet dat je een fout hebt gemaakt of een extra T-shirt had willen bestellen (en anders de korting misloopt)

Wat is de status van mijn bestelling?
Nadat je hebt besteld krijg je een bevestiging dat de bestellingen is ontvangen en je krijgt een tracking code zodra je shirt onderweg is.

Hoeveel bedragen de verzendkosten?
Het versturen is gratis, en als je twee bestellingen tegelijk doet krijg je nog een extra korting (verschillende per product)

Kan ik een bestelling zelf ophalen?
Nee dat kan niet, het versturen gebeurt vanaf een andere locatie, maar het goed nieuws is dat verzenden altijd gratis is!

Kan ik mijn bestelling versturen als cadeau (zonder factuur)?
Jazeker, er wordt een factuur gestuurd naar diegene die het heeft besteld. De shirts worden altijd mooi verpakt (het zijn eigenlijk al kadootjes) en bevatten geen factuur of andere prijsinformatie. Binnenkort krijgen we een optie om een speciale boodschap mee te geven via een QR code (schrijf je in voor de nieuwsbrief en je krijgt bericht zodra het beschikbaar is).

Kan ik mijn aankoop ruilen?
In principe niet, alles shirts worden op bestelling speciaal gemaakt voor jou. Maar we willen ook niemand teleurstellen dus we willen altijd kijken wat we kunnen doen. In alle gevallen moet een product ongedragen, ongewassen en onbeschadigd zijn. Zie verder de “pagina voor retouren”.

Waar vind ik het retourformulier?
Als er iets mis is dan stuur je ons een mail, liefst als antwoord op de bevestiging die we je hebben gestuurd en we lossen het op. Dat is voldoende. Zie op “deze pagina” voor alle vragen over het terugsturen. 

Hoe krijg ik mijn aankoopbedrag terug na retournering?
Als wij een artikel retour ontvangen en beoordeeld hebben krijg je het geld terug tenzij er een bijzonder probleem is, in dat geval krijg je van ons bericht. Voor de rest krijg je het geld dezelfde dag teruggestort op de rekening waar het mee betaald is.

Hoe kan ik mijn bestelling kosteloos retourneren?
Terug sturen gaat altijd op eigen kosten, je kunt het frankeren als brievenbuspakje met track en trace; op “de pagina voor alle vragen over het terugsturen” staat precies hoe dat moet.

Kan ik mijn bestelling wijzigen of annuleren?
Ja dat kan tot dat je bestelling in productie is, dus als je ziet dat je een fout hebt gemaakt of een extra T-shirt had willen bestellen (en anders de korting misloopt)

Ik heb een andere vraag. Wat moet ik doen?
Wat je ook wilt weten, we zullen ons best doen om het juiste antwoord te vinden. Stuur een mail naar info@shrtfabrk.nl en je hoort snel (meestal direct maar altijd binnen 24 uur).

Zijn de vermelde prijzen op de website in- of exclusief BTW?
Alle prijzen zijn netto, inclusief BTW en inclusief gratis verzending, er komt dus niets meer bij!

Kan ik als Belgische, Franse of Duitse ondernemer BTW terug krijgen?
Als je zakelijk shirts wilt kopen in grotere aantallen kunnen we de BTW verrekenen, hiervoor hebben we wel wat informatie nodig zoals registratie en een geldig BTW nummer. Neem vooraf even contact op via de mail (infp@shrtfabrk.nl en we regelen het!

Hoeveel bedragen de verzendkosten?
Het versturen is gratis, en als je twee bestellingen tegelijk doet krijg je nog een extra korting (verschillende per product)

Hoe kan ik betalen?
We hebben zoveel mogelijk manieren in de check out gezet, direct via de bank (iDeal en Bancontact), via credit cards en er komen binnenkort nog meer mogelijkheden aan. Grote aantallen of mis je iets?  Bel, app of laat het weten per mail (info@shrtfabrk.nl en we zorgen voor een oplossing.